مراحل آموزش خیاطی

مراحل آموزش خیاطی نازک دوزی بسیار آسان و شیرین است. بسیاری از افراد برای اینکه بتوانند ایده های خود را بر روی پارچه پیاده سازی کرده یا مشکلات لباس خود را برطرف نمایند، ترجیح می دهند تا دوره های فوق و مراحل آموزش خیاطی را پشت سر بگذارند. برای اینکه بتوانید این هنر را بهتر بیاموزید در زیر روش های این هنر توضیح داده شده است:

آشنایی با مراحل آموزش خیاطی نازک دوزی

آشنایی با مراحل آموزش خیاطی نازک دوزی

آشنایی با مراحل آموزش خیاطی نازک دوزی:

1-   اتو کردن:

در اولین گام از مراحل آموزش خیاطی نازک دوزی، لازم است تا پارچه خود را به خوبی اتو کرده یا از قبل آن را بشویید تا اگر دچار آب رفت است، این مورد در اندازه لباس شما مشکلی ایجاد نکند. این مورد مخصوصا زمانی که پارچه دارای آهار است، بسیار مهم می باشد. البته توجه داشته باشید که قبل از شروع سایر مراحل، باید اجازه دهید تا پارچه به خوبی خشک گردد.

برخی از پارچه ها را نباید داخل ماشین لباسشویی تمیز نمود. لذا برای این موارد می بایست از شستشوی دستی بهره ببرید. همچنین برخی را باید با آب سرد شست، لذا حتما به دستورالعمل های موجود دقت نمایید. پس از پشت سر گذاشتن این موارد برای آغاز مراحل آموزش خیاطی نازک دوزی لازم است تا پارچه خود را اتو نمایید تا باز شود. 

2-   سوزن نخ کردن:

در گام دوم از مراحل آموزش خیاطی نازک دوزی نوبت به سوزن نخ نمودن است. این کار ممکن است از دید بسیاری از افراد آسان به نظر برسد اما خود دارای چالش هایی زیادی است. نازک دوزی یک کار تمیز می باشد.

لذا برای اینکه در وسط کار، نخ کم نباشد، لازم است تا دو برابر آنچه که نیاز دارید، از نخ جدا نمایید. با گرفتن یک سر نخ بین انگشت شست و اشاره، آن را درون سوراخ سوزن فرو کنید. برای اینکه کار فوق آسان تر باشد، می توانید نخ را با قیچی تیز ببرید که سر آن نازک تر باشد. انتهای دیگر نخ را نیز می بایست به خوبی محکم نمایید.

3-   شروع دوخت:

در ادامه مراحل آموزش خیاطی نازک دوزی، لازم است تا سوزن را از قسمت پشت پارچه وارد کنید و دوخت خود را آغاز نمایید. یعنی آن را از جایی که مردم نمی بینند وارد نماید. سپس می توانید دوخت خود را آغاز کرده و تا جایی که نیاز است، ادامه دهید. باید توجه داشته باشید که انتهای دوخت شما نیز باید در بخش پشتی پارچه باشد که گره آن توسط سایرین دیده نشود. دلیل این که شما از سمت پشت شروع می کنید این است که این گره در سمت جلو (قسمت قابل مشاهده) یک لباس یا پارچه قرار نگیرد.

اگر در مراحل آموزش خیاطی نازک دوزی انتهای گره به سمت جلو پارچه قرار گرفت، ممکن است چند دلیل برای این امر وجود داشته باشد:

آشنایی با مراحل آموزش خیاطی

آشنایی با مراحل آموزش خیاطی

–       شاید لازم باشد گره بزرگتری ایجاد کنید.

–       سوزن شما ممکن است خیلی بزرگ باشد، لذا سوراخی در پارچه به همان اندازه یا بزرگتر از گره ایجاد کنید و به گره اجازه عبور دهید.

–       ممکن است در هنگام برخورد گره با پارچه، نخ را خیلی محکم کشیده باشید.

برای این مورد سوزن را از سمت رو و جلوی  لباس آزاد کنید. لذا لازم است از آخرین سوراخی که سوزن بیرون آماده، مجدد آن را برگردانید. تمام طول نخ را بکشید و تا زمانی که مقاومت احساس نکنید، آن را آزاد کنید. با این کار دوخت شما بر روی لباس بهتر خواهد ماند. البته در نظر داشته باشید که کوک باید به اندازه کافی محکم باشد تا روی پارچه صاف قرار بگیر ، اما نه آنقدر محکم که پارچه در زیر آن جمع شود.

 4-   تکرار دوخت و وصل نمودن درزها:

در گام چهارم از مراحل آموزش خیاطی نازک دوزی لازم است تا پس از وصل نمودن تمام درزها، آنها را به خوبی محکم نمایید لذا دو مرحله قبلی را تکرار کنید. همیشه کوک بعدی باید نزدیک به آخرین کوک شما باشد. برای اینکه دوخت خود را بتوانید خوب ادامه دهید در زمان کوک زدن ردیف دوم پارچه را برگردانده و سپس اقدام به دوختن نمایید.

آموزش طراحی لباس مشاوره بگیرید 

هر کوک در ابتدای ردیف بعدی می بایست در راستای کوک ردیف قبل باشد و پارچه را جمع ننماید. به طور کلی، بخیه ها باید در یک خط مستقیم قرار بگیرند.همواره در مراحل آموزش خیاطی نازک دوزی دقت نمایید که اگر در اواسط کار نخ به اتمام رسید، کوک بعدی را در ادامه کوکی قبلی زده و ظرافت کار را حفظ نمایید تا تقارن به خوبی رعایت شود. اگر در زمان دوختن مشاهده نمودید که پارچه در حال جمع شدن است، گزینه دیگری وجود دارد.

می توانید سوزن را به سمت جلوی لباس فشار دهید، اما آن را شل بگذارید. با این کار شما می خواهید یک حلقه در سمت پشت داشته باشید. سوزن را دوباره به سمت پشت لباس فشار دهید، یک بار دیگر به سوراخ ایجاد شده نگان نمایید، حال کم کم آن را سفت نمایید، به گونه ای که پارچه کشیده نشود.

بررسی مراحل آموزش خیاطی

بررسی مراحل آموزش خیاطی

5-   تمرین نمودن انواع دوخت ها:

پس از آنکه با مراحل آموزش خیاطی نازک دوزی آشنا شدید، حال باید انواع دوخت ها و کوک ها را تمرین نمایید. برای این مورد انواع دوخت ها را با دست تمرین کنید. بخیه بستن، همانطور که در بالا توضیح داده شد، برای شروع خوب است.

با این حال، هرچه بخیه ها بزرگتر باشند  احتمال پاره شدن یا بیرون آمدن آن بیشتر است. لذا نحوه گره زدن نخ را بیاموزید شما باید بدانید برای هر نوع دوختی از چه کوکی بهره ببرید. کوک های محکم تر دارای طول کوک متوسط ​​یا کوتاه هستند. هنگام دوختن از سمت جلو به سمت پشت پارچه، کوک بعدی باید تا آنجا که ممکن است به کوک سابق نزدیک باشد. 

11گام مهم در آموزش خیاطی زنانه 

 

6-   آغاز دوخت زیگزاگ:

مرحله بعدی از مراحل آموزش خیاطی نازک دوزی، دوخت زیگزاگ می باشد. این نوع دوخت، دوختی است که به عقب و جلو برمی گردد و برای مواردی است که نمی توان از دوخت مستقیم بهره برد گزینه خوبی است.

در مراحل آموزش خیاطی نازک دوزی بیان می شود که از زیگ زاک برای تقویت دوخت سوراخ های دکمه یا کار با پارچه های کششی، استفاده می شود. همچنین می توان از آن برای اتصال موقت دو بخش لباس به یکدیگر در لبه های آنها استفاده کرد. این دوخت را می توان در طول کوک های کوتاه، متوسط ​​و بلند نیز مشاهده نمود.

مراحل آموزش خیاطی به صورت مرحله به مرحله

مراحل آموزش خیاطی به صورت مرحله به مرحله

دوخت های کور گونه ای از کوک زیگزاگ است. به آن “لبه کور” نیز گفته می شود. این مورد بسیار شبیه به کوک زیگزاگ است، اما شامل چندین بخیه مستقیم و روان از محل آغاز دوخت نیز می شود. این مورد برای ایجاد یک لبه نامرئی استفاده می شود.

7-   وصل نمودن بخش های مختلف لباس به یکدیگر:

 در ادامه مراحل آموزش خیاطی نازک دوزی لازم است تا دو تکه پارچه را به هم بدوزید. اگر در حال پیشرفت در این مرحله هستید، انواع پارچه ها را کنار هم قرار دهید تا طرف های پشت آنها رو به بیرون باشد (و طرف های جلوی آنها کنار هم باشد). لبه هایی را که می خواهید آنها را به هم بدوزید، می بایست در یک راستا و در کنار هم قرار دهید، سپس با توجه به نوع پارچه دوخت و کوک های خود را آغاز نمایید اگر برای وصل کردن لباس ها از کوک استفاده نمودید، پس از اتمام دوخت قادر خواهید بود تا کوک را باز کرده و اقدام به اتو نمودن درز نمایید.

نکات مهم برای نازک دوزی:

نازک دوزی همانگونه که از نام آن مشخص است، نیاز به ظرافت و دقت عمل دارد لذا هر اندازه دقت شما در این راستا بیشتر باشد، خروجی کار نیز بهتر می باشد. لذا در مراحل آموزش خیاطی نازک دوزی لازم است تا به موارد زیر توجه داشته باشید:

–       دوخت مخمل به خصوص برای مبتدیان هرگز آسان نیست. پروژه مخمل خود را به جای دوختن با ماشین حتما با دست انجام دهید. مراحل آموزش خیاطی حرفه ای

–       وقتی در حال دوخت پیراهن بندی هستید، ممکن است از زیر دوخت استفاده کنید و بندها را به پیراهن بخیه بزنید به گونه ای که زشت به نظر نرسد. برای این منظور ابتدا باید بندهای مناسب پیراهن را با اندازه گیری شانه ها برش دهید و میزان قد پیراهن خود را اندازه گیری کنید. برای دوخت های زیر دو طرف جلوی پارچه را با هم نگه دارید و آنها را بدوزید.

–       یکی از موارد مهم در مراحل آموزش خیاطی نازک دوزی دوخت زیپ است. افراد تازه وارد کاملاً از دوختن زیپ در روزهای ابتدایی خود می ترسند زیرا این کار کمی مشکل است. وقتی از ابزار مناسب استفاده می کنید، دیگر جای نگرانی نیست. هنگامی که به هر پارچه ای زیپ می دوزید، همیشه پس از هر دوخت زیپی ، عملکرد آن را بررسی کنید تا مطمئن شوید که زیپ به درستی کار می کند یا خیر؟ همیشه کناره های لباس را تا بزنید تا اشتباهاتی در این راستا ایجاد نشود.

جمع بندی:

آموزش خیاطی دارای مراحل و تکنیک های بسیاری است. افرادی که مایل هستند این رشته را آغاز نمایند، لازم است تا با تمام جوانب آن آشنا شوند. از همین رو برای مسلط شدن به دوخت و دوز تمرین بسیاری نیاز است. همواره توصیه می شود تا برای این کار از ابزار مناسب استفاده کرد تا خروجی کار حرفه ای تر باشد.

  https://sewing.com/basic-sewing-skills/

https://medium.com/@craftsselection/sewing-techniques-for-beginners-cb57eda2e78

5/5 - (2 امتیاز)

خیاطی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

24 ساعته پاسخگوی شما هستیم
×