آموزش طراحی لباس قسمت اول به موارد پایه‌ای و اصول طراحی لباس بر روی کاغذ اشاره می‌نماید. در این دوره‌ها به افراد آموزش داده می‌شود که چگونه ایده‌های ذهنی خود را پرورش داده و آن‌ها را بر روی کاغذ پیاده‌سازی نمایند. در همین راستا بسیار اهمیت دارد تا شما بدانید علاقه خود را چگونه با تکنیک‌های فنی همسو سازید تا در این بازار رقابت امکان پیشرفت داشته باشید.

در آموزش طراحی لباس قسمت اول، قصد داریم تا 5 مرحله اساسی در طراحی لباس را با یکدیگر مرور نماییم تا شما بتوانید یک دید کلی نسبت به این رشته به دست آورید لذا این مقاله را تا انتها دنبال نمایید.

 

 

آموزش طراحی لباس قسمت اول – مرحله اول:

به عنوان اولین قدم در طراحی لباس باید در نظر داشته باشید که امروزه به طراحی به عنوان یک بیزینس نگاه می‌شود اما بسیار اهمیت دارد تا در این بیزینس شما علاقه و پشتکار نیز وجود داشته باشد تا مهارت و تخصص شما را افزایش دهد. اولین گامی که در آموزش طراحی لباس قسمت اول، در مورد آن صحبت خواهد شد، پیش‌نیازهای این رشته هنری است. اولین ابزار و قوی‌ترین ابزاری که برای این مورد می‌توانید از آن استفاده نمایید، ذهن شما می‌باشد. شما می‌توانید ذهن خود را آزادانه به سمت طراحی‌های کاربردی سوق دهید. در ادامه نیاز است تا به عنوان طراح لباس از ابزار مناسب استفاده نمایید، کاغذ روغنی یا کاغذ گراف، از دیگر ابزار مهمی است که می‌بایست همواره با یک طراح باشد.

آموزش طراحی لباس قسمت اول

البته امروزه مشاهده می‌شود که طراحان لباس از تجهیزات الکترونیکی نظیر تبلت و … برای طراحی استفاده می‌نمایند اما توصیه می‌گردد حتما در ابتدای کار طراحی را به کمک مدادها بر روی کاغذ انجام دهید زیرا این کار باعث تسلط بیشتر بر روی اندام‌های بدن و کش و قوس‌های لباس خواهد شد.

 

مداد مناسب از دیگر ابزارهای لازم برای طراحی است که در آموزش طراحی لباس قسمت اول بر روی آن تکیه بسیاری می‌گردد. انواع مدادهای HB می‌توانند نیاز شما را برطرف نموده و خطوط نرم و چربی را برای شما ثبت کنند. در همین راستا پاک‌کن و تراش نیز برای اصلاح خطوط مداد مورد استفاده قرار می‌گیرند. با توجه به این‌که برای طراحی لباس بهتر است از مدادهای چرب استفاده نمود، لذا نیاز می‌باشد تا حتما پاک‌کن شما نیز خمیری بوده تا هیچ‌گونه لکه ای بر روی کاغذ ایجاد ننماید. برخی از طراحان لباس در حال حاضر برای این‌که نوک مدادهای خود را اصلاح نمایند از کارت بهره می‌برند.

 

 

البته ماژیک نیز از دیگر ابزار مهم برای یادگیری در دوره‌های آموزش طراحی لباس قسمت اول است زیرا ماژیک می‌تواند به پارچه عمق و حجم ببخشد و بافت‌های متنوعی را ایجاد نماید.

آموزش طراحی لباس قسمت اول – مرحله دوم:

پس از آن‌که شما تمهیدات لازم برای یادگیری این رشته هنری را به دست آورید؛ نوبت به آن است که با تاکتیک‌های مربوطه آشنا شوید. اولین تکنیکی که در طراحی لباس به شما کمک بسیاری می‌کند، ایده‌پردازی است. برای این مورد باید قدرت تخیل خود را قوی نموده و به خوبی در پیرامون خود نظاره نمایید. در افراد مختلف می‌توان از منابع الهام مختلفی نیز استفاده نمود. به طور مثال پارچه، طبیعت، ماشین و … هر کدام می‌توانند به عنوان یک منبع ایده برای اشخاص تلقی شوند.

آموزش طراحی لباس قسمت اول

از سوی دیگر طراح لباس باید بتواند سلایق مختلف را مشاهده نموده و آن‌ها را با یکدیگر مقایسه کند لذا بهترین طراحی را انجام دهد.

 

 

گاها برای خلق یک ایده بهتر است تا انواع طرح‌ها با هم ادغام گردند. یکی از فاکتورهایی که در این بخش باید به آن توجه نمایید، این مهم است که برای طراحی لباس توجه به نوع پارچه و بافت آن دارای اهمیت بسیاری است. ترکیب استایل‌ها و توجه به هارمونی رنگ‌ها می‌توانند در این بخش به شما کمک نمایند.

آموزش طراحی لباس قسمت اول – مرحله سوم:

در این مرحله وقتی توانستید تا ایده و فکر ذهنی خود را به خوبی پرورش داده و آن را بر روی کاغذ پیاده‌سازی نمایید، نوبت به آن است که الگویی متناسب با سایزهای استاندارد بدن طرح‌ریزی کرده و آن را بر روی پارچه اصلی پیاده‌سازی کنید. شما می‌توانید الگوی خود را ابتدا به کمک خودکار بر روی پارچه پیاده‌سازی کرده و سپس آن را برش دهید. در نظر داشته باشید که مدل و ایده ذهنی شما باید با طرح پارچه همخوانی داشته باشد در غیر این صورت این امکان وجود دارد که ایده شما به چشم نیاید.

آموزش طراحی لباس قسمت اول

برای پیاده‌سازی طرح توجه به این مهم نیز بسیار اهمیت دارد که شما در حین برش می‌توانید انواع جزئیات را به کار خود اضافه نموده و موجب حرفه‌ای تر جلوه دادن آن شوید. این بخش در آموزش طراحی لباس قسمت اول دارای اهمیت زیادی بوده و به مهارت و تمرین بسیاری نیاز دارد.

 

 

آموزش طراحی لباس قسمت اول – مرحله چهارم:

تا به این‌جا ایده خام بر روی پارچه پیاده‌سازی شد اما هیچ‌گونه جلوه و زیبایی ندارد. در این بخش نیاز است تا شما با اصول خیاطی آشنا باشید تا بتوانید طرح‌های ذهنی خود را بر روی پارچه پیاده کرده و اقدام به دوختن آن نمایید. معمولا برای دوختن طرح‌ها، طراحان از از یک مانکن بهره می‌برند. مانکن‌ها نیز بر اساس استانداردهای موجود و واقعی تهیه می‌شوند. لذا می‌توانید بخش‌های مختلف لباس را که برش داده‌اید بر روی مانکن منتقل کرده و آن‌ها را به کمک نخ و سوزن به یکدیگر متصل نمایید.

آموزش طراحی لباس قسمت اول

باید در نظر داشت که در حال حاضر انواع مانکن‌ها با فیگورهای مختلف در بازار وجود دارند که طراحان لباس برای پیاده‌سازی ایده‌های خود از آنان بهره می‌برند. پس از آنکه دور تا دور لباس را به خوبی با نخ یا سوزن به یکدیگر متصل نموده لازم است تا آن را از تن مانکن خارج نموده و به کمک چرخ خیاطی بدوزید. البته توجه داشته باشید که در آموزش طراحی لباس قسمت اول، طراح اصلی لباس بر روی مانکن شکل می‌گیرد و نوع دوخت دارای اهمیت بسیاری نیست. لذا طراحان می‌بایست پس از انکه لباس را به خوبی دوختند، مجدد بر روی مانکن سوار نموده و فرم و شکل دلخواه را به آن ببخشند. در این مرحله می‌توان هرگونه تغییر دلخواهی به لباس بخشید تا به ایده ذهنی نزدیک گردد.

 

آموزش طراحی لباس قسمت اول – مرحله پنجم:

آخرین مرحله‌ای که در آموزش طراحی لباس قسمت اول به آن پرداخته می‌شود، بحث فروش لباس است. قطعا شما باید دارای یک رزومه کاری باشد و یک کلکسیون کامل از انواع طراحی‌های خود جمع‌آوری نمایید. این کلکسیون به شما کمک می‌نماید تا روند پیشرفت خود را مشاهده نموده و همین‌طور از آن برای جذب مشتری یا سرمایه گذار بهره ببرید. البته کار شما به این مرحله ختم نمی‌شود. در حال حاضر طراحان بسیاری وجود دارند که در این عرصه گمنام باقی ماندند لذا برای پیشرفت در این رشته می‌بایست تبلیغ نمود و از تکنیک‌های فروش نیز بهره برد. استفاده از کانال‌های مجازی؛ اینترنت، راه اندازی وب‌سایت‌های اینترنتی و … جز مواردی می‌باشند، که امروزه برای بازاریابی می‌توان از آنها بهره برد.

آموزش طراحی لباس قسمت اول

امروزه طراحان لباس بسیاری وجود دارند، که مایل هستند تا طرح‌های خود را به فروش برسانند لذا در همین راستا می‌توان یک وب سایت فروشگاهی راه‌اندازی کرد و طرح‌های خود را به فروش رساند.

سخن آخر:

در آموزش طراحی لباس قسمت اول تلاش شد تا به شما یک دید کلی در خصوص نحوه طراحی و بازار کار این رشته داده شود. باید در نظر داشت که امروزه دنیای مد و فشن با سرعت بسیار زیادی در حال حرکت به سمت جلو می‌باشد. افراد زیادی هستند که به دلیل سود بالای این رشته ترجیح می دهند تا وارد آن شوند اما هرگز نمی‌توانند در آن موفق شوند. برای این‌که در رشته طراحی لبا موفق شوید لازم است تا ایده‌پرداز خوبی باشید و با دنیای مد جلو روید. لذا نیاز است تا همواره دانش خود را بروز نگه داشته و از تکنیک‌ها و روش‌های نوین برای طراحی‌های چشم‌نواز و خارق‌العاده بهره ببرید.

شخصی که قصد دارد تا از طریق طراحی لباس کسب درآمد نموده و به شغل ثابتی دست یابد، لازم است تا از هر فرصتی برای شرکت در نمایشگاه‌ها و فشن شوها استفاده نماید زیرا در این محیط‌ها می‌تواند با آثار حریفان و رقبای خود آشنا شده و از آن‌ها الهام بگرد. در نظر داشته باشید که برای موفقیت در رشته طراحی لباس، لازم است تا شما طراحی‌هایی داشته باشید که حرفی برای گفتن داشته باشند. هر اندازه تجربیات شما در این زمینه بیشتر باشد، قطعا خروجی کارهای شما نیز بهتر خواهد بود.

قدرت تخیل، ایده‌پردازی، استفاده از ابزار مناسب، آشنایی با مهارت‌های خیاطی و شناسایی بازار از جمله مراحل مهم برای تبدیل شدن به یک طراح لباس موفق است لذا تلاش کنید تا همیشه طرح خود را به صورت سه بعدی در ذهن ترسیم نمایید، سپس آن را بر روی کاغذ پیاده‌سازی کنید.

منابع: arts، work

4.9/5 - (30 امتیاز)

آموزش دوره طراحی لباس

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

24 ساعته پاسخگوی شما هستیم
×